Mensen kansen geven vergt creativiteit. Reeds vele jaren heeft de gemeente Kasterlee ervaring met artikel 60 OCMW, sociale tewerkstelling en stageovereenkomsten.

Om op dit elan nog verder te gaan, heeft het schepencollege twee trajecten goedgekeurd voor een 'beroepsinlevingsovereenkomst' (BIO) in samenwerking met o.a. de VDAB. Voor de gemeente Kasterlee is dit een nieuwe methode om personen die moeilijk hun weg naar de reguliere arbeidsmarkt vinden een duw in de rug te geven.

Concreet kan bij de technische dienst een schilder aan de slag en in de bibliotheek een baliemedewerker. Telkens voor een periode van 3 maanden.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V): "Dit is echt een win-win-situatie. Enerzijds bieden we mensen de kans om zich verder te bekwamen op de arbeidsmarkt, omzo hun toekomstkansen te vergroten. Anderzijds komen deze contracten tegemoet aan tijdelijke leemten die moeten worden opgevuld in ons personeelsbestand."

Na een stage is een beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) een verdere stap in een opleidingstraject. Een BIO-stage kan variëren van 1 maand tot 3 maanden, met optie tot verlenging. Voor de werkgever is er geen aanwervingsplicht. De stagiair krijgt voor zijn prestaties een extra vergoeding bovenop zijn uitkering. Voor Kasterlee is het de eerste keer dat er met een BIO wordt gewerkt.